Bokomslag till Nallepuhbok visar björnen Puh och pojken Christopher Robin som står lutade över en träbro och tittar ner i vattnet

Puhs bro såld för bamsebelopp

Nalle Puhs bro i Ashdown Forest, förebilden för Puhs Sjumilaskog, såldes under 2021 för 1,6 miljoner kronor rapporterar The Guardian.

Originalbron byggdes av ek 1907, men ersattes 1999 efter att ha blivit hårt sliten av besökande Puh-fans. Originalet monterades ned och plankorna förvarades bakom ett skjul tills de senare sattes ihop till en bro igen.

Den nye ägaren, Lord De La Warr, äger ett herresäte vid Ashdown Forest som ligger i Sussex i sydöstra England. Hans far brukade leka Puhpinnar med Christopher Robin Milne, son till A A Milne, författare till de berömda Puh-böckerna. Puhpinnar är en lek som Nalle Puh hittade på när han en gång tappade en träpinne från broräcket.

Lord De La Warr har lovat sätta upp originalbron till allmän beskådan nära dess ursprungliga läge. Chefen för auktionsbyrån som sålde bron säger till The Guardian att det fanns köpare från många länder: ”Men att den blir kvar i Storbritannien är verkligen ett lyckligt slut”.

A A Milnes son, Christopher Robin, dog 1996, och har anklagat sin far för att ha exploaterat hans barndom.

3 mars 2022